VÁSÁROLJON MOST

TEGYEN AJÁNLATOT

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Rajtunk keresztül Önnek lehetősége van olyan amerikai árverési oldalakról vásárolni, amihez csak regisztrált kereskedők férhetnek hozzá. Ezeken az oldalakon, jóval a piaci ár alatt hozzá lehet jutni gépjárművekhez.

Amennyiben az "USA sérült autók - licit" facebook csoportunkba feltett valamelyik gépjármű elnyeri tetszését, javasoljuk először vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. Telefonbeszélgetés alkalmával minden kérdésre válaszolunk, valamint megbeszéljük a maximum megadható árat illeteve a vételáron felüli, további költségeket. Ilyen, egyéb költségek a szállítás, vám, adó, illetve a forgalomba helyezés.

Az eladásra kínált járművek között szerepelnek licites, illetve azonnali áron megvásárolható járművek. Az "AZONNALI VÁSÁRLÁS" opcióval rendelkező járművek esetén, lehetőség van a megadott áron azonnali vásárlásra. Ezt minden esetben jelezzük a gépjármű leírásánál. A jármű sikeres vásárlása esetén megerősítő e-mailt küldünk.

Tegyen ajánlatot vagy vásároljon azonnal

Azt javasoljuk, hogy minden esetben tegyen ésszerű ajánlatot, és ne pazarolja idejét komolytalan ajánlatokkal.

Új Ügyfeleinknek a a licitálásban való részvételhez, illetve a vásárlási szándék megerősítése érdekében, szükséges e-mail címünkre egy megerősítő levelet küldeni a megbeszélt összegről, továbbá személyi igazolvány vagy útlevél másolatot, valamint a maximum megadható ár 15%-át átutalni számlánkra biztosítékként.

A licitálásban való részvétel feltételeinek teljesülése után, minden esetben visszaigazoló e-mailt küldünk. Visszaigazolást követően a folyamatban lévő licitek illetve az azonnali vásárlás esetén, ajánlata nem visszavonható.

A banki átutalással kapcsolatos információkat e-mailben (info@usaautolicit.com) kérheti. Az összeg átutalásakor kérjük, adja meg a nevét és az autó típusát a megjegyzésben. Ez az összeg nyertes ajánlattétel esetén természetesen beleszámít a vételárba.

Nyertes licit esetén, értesítésünket követően, Önnek azonnal szükséges elutalni részünkre a befizetett előleg és a vételár közti különbözet összegét. Ezek után mi kifizetjük a járművet, megkezdjük a gépjármű felvételének megszervezését és telephelyünkre szállítását, majd a dokumentumok intézése illetve a további szállítás következik.

Abban az esetben ha a licitet elveszítettük, vagy a vásárlás nem sikerült, két lehetőség közül választhatnak Ügyfeleink. Dönthetnek úgy, hogy az összeget számlánkon hagyják és ezt felhasználják a következő ajánlattételhez, vagy akár úgy is, hogy utaljuk vissza az Ön számlájára. Felhívjuk figyelmét hogy pénz visszautalása esetén az utalás költségét levonva, az összeg azonnal visszautalásra kerül.

fizetés

A sikeres vásárlás kifizetése banki átutalással kell történjen. A teljes vételár, legkésőbb a sikeres vásárlást követő 3 napon belül be kell érkezzen számlánkra. Fizetésekhez az egyetlen elfogadható pénznem az USD ( amerikai dollár). Mivel a nemzetközi átutalás több napot is igénybe vehet, a nemzetközi vásárlóknak lehetőségük van a teljes vételár kifizetésére az aukció megnyerése előtt, így a jóváírás azonnal felhasználható.

Néhány célország esetén, partnereinknek köszönhetően finanszírozást is kínálunk, további információkért érjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Szállítás

Amint a megvásárolt gépjármű teljes vételára megérkezett az eladó bankszámlájára, lehetőségünk van a gépjármű átvételére, azonnal megkezdjük a szállítási folyamatot. Első lépés a belföldi szállítás. Autóját felvesszük és eljuttatják raktárunkba, vagy a kilépési kikötők egyikébe. Itt lehetősége van további képeket kérni autójáról. A konténerbe rakodást, szintén nagy tapasztalattal rendelkező kollégák végzik. Amikor a gépjármű megérkezett a kikötőbe, következik a kontinensek közötti szállítás. A hollandiai kikötőbe érkezés pontos dátumáról e-mailben vagy telefonon értesítjük.

vámkezelés

EU-ba belépés és a vám ügyintézése Hollandiában, Rotterdamban történik, a Holland vámszabályok szerint. A vámkezelést minden esetben egy megbízott speditőr cég végzi. Ennek díjáról, valamint a vámkezeléssel kapcsolatos, esetlegesen felmerülő pluszköltségekről díjak, költségek fejezet alatt talál információt.

Vám végeztével, illetve a vámérték befizetése után a gépjármű átvehető, vagy igény esetén tovább szállítjuk Németországi telephelyünkre, vagy akár a kívánt címre.

díjak, költségek

Az AB American Car LLC, USA sérült autók - licit facebook csoportjába közzétett autókra a licitálás Önnek teljesen díjmentes, díjat nem számolunk fel.

Sikeres vásárlás esetén, azokra a járművekre amik 4.000 USD alatt vannak 250 USD, míg a 4.000 USD vételár felett 355 USD díjat számolunk fel. Említett díj magában foglalja: jármű vásárlását az Ön számára, illetve a segítségnyújtást a teljes folyamat alatt. Minden sikeres jármű vásárlása esetén felszámításra kerül további 80 USD dokumentumkezelési díj.

Felvételi pontról történő belföldi szállítás költségét 0,50 USD / mérföld árral lehet kalkulálni. Konténerbe való betöltésig, telephelyünkön történő zárt, fedett helyen történő tárolásért, a segítségünkkel vásárolt gépjárművekre díjat nem számolunk fel.

Amint megérkezett telephelyünkre a gépjármű, illetve dokumentumai, megszervezzük a konténeres szállítást raktárunktól Rotterdamig. Megkezdődik a kiléptetési vámeljárás, a hajó rakodása és indulás a kikötőből. Ennek a folyamatnak a teljes költsége 2.000 USD / személygépkocsi. Több darab egyszerre történő szállítása esetén, kérjen egyedi ajánlatot munkatársainktól.

Vám és vámkezeléssel kapcsolatos költségek a következő képpen alakulnak. EU-ba való belépéskor a számlaérték alapján személygépjárművek esetén 10%, tehergépjárművek esetén 22%, motorkerékpárra (kivétel Harley Davidson) 6%, hajó & jet-ski 1,2-2,2% vámteher megfizetése kötelező. Harminc évnél öregebb járművekre magánszemélyeknek nincs vámfizetési kötelezettségük, csak 9% ÁFÁ-t kell megfizetni. Fontos, hogy a számlaérték nem a jármű vételára, hanem a vételárhoz hozzá kell adni a szállítási díjat és a szállításbiztosítás (nem kötelező tétel, de ajánlott) összegét is, és ennek a 10%-a a vám. A vámösszeg megfizetése után szükséges az ÁFA megfizetése. Az ÁFA, Magyarországon 27%, Hollandiában 21%, Németországban 19%. Magánszemély esetén vámoláskor szükséges kifizetni a vámoló országban érvényes ÁFA-t. Céges vámkezeléshez a megfelelő céges dokumentumok egyeztetése szükséges.

Vámügyintézés díj a megbízott speditőr cég részére 650 EUR / gépjármű, ami tartalmazza a vámképviseletet, import dokumentációt és a gépjármű kirakodási költségét. További költségként felmerülhet a vámszemle díja, abban az esetben ha a konténert kijelölik vámszemlére. Ez a díj természetesen megoszlik a konténerben szállított járművek között.

Ezek után már készen áll a gépjármű a további szállításra. Európai szállítást engedélyekkel és rakománybiztosítással rendelkező partnerünk végzi, amelynek költsége németországi telephelyünkig 500€, Budapestig történő szállítás esetén 730€. Természetesen bármilyen további európai címre megoldható a szállítás, amire árajánlatot a helyszín pontos ismeretében tudunk adni.

Nem találta csoportunkban az igényeinek megfelelő gépjárművet ?

Kérjen egyedi ajánlatot az ajánlatkérés gombra kattintva